Lowry Hill Remodeling

With this addition to a muscular Tudor house in Minneapolis, Albertsson Hansen transformed an existing addition into one better suited to the generously scaled elements of the original home. A new garden room and entry bath replaced the previously added family room. The project met the owner's goal of creating a serene and well-ordered traditional house with modern overtones.

Project Location: Minneapolis, Minnesota

Project Type: RemodelingBathroomLiving RoomPets

Project Team: Ian A. McLellan, Assoc. AIATodd P. Hansen, AIA, CID, Partner

Photography: Adan Torres

Of Note

Daylight in stair hall passes through expanded internal windows in remodeled second floor sun room. New trellis redirects rainwater away from driveway and twin gables of garage. Medicine cabinet has unexpected marble interior.

Recognition

  • Star Tribune AIA Everyday Solutions | July 2012
  • ASID Award - First Place | November 2010